How-to: Download YouTube Filmpjes

Op DownloadVanYoutube.nl kun je makkelijk en snel YouTube video's downloaden en converteren naar (HD) MP4, MP3, FLV, 3GP en WEBM formaat. Om te kunnen downloaden heb je enkel je internetbrowser nodig. YouTube is het grootste online video platform ter wereld en maakt het voor miljarden mensen mogelijk om fantastische video's te ontdekken, bekijken en te delen. Via onze website kun je elke video van YouTube downloaden en opslaan voor offline gebruik.

Gebruik onze website op je PC, laptop, tablet of smartphone. Onze downloader werkt vrijwel met iedere browser en je hoeft geen app te installeren. Wij raden je aan de video als MP4 bestand te downloaden. Een MP4 bestand is makkelijk af te spelen met iTunes, VLC player of Windows Media Player. Daarnaast kunnen MP4 video's worden afgespeeld op bijvoorbeeld een televisie, smartphone, MP4 speler of tablet (zoals een iPhone, iPad, iPod of Samsung Galaxy).

Stap 1: Video zoeken
Zoek een video op YouTube en kopieer de link van de video. Dit kun je doen door op 'Delen' te klikken onderaan de video. Kopieer de link die vervolgens verschijnt. Een tweede methode is het selecteren van de URL in de adresbalk van je browser en deze te kopiëren. Een YouTube-link ziet er zo uit: https://youtu.be/2sj2iQyBTQs of https://www.youtube.com/watch?v=2sj2iQyBTQs.

YouTube filmpje zoeken

Stap 2: Plak of typ de link in het vak en klik op download
Plak of typ de link in het vak op de homepagina en klik op 'Download'.

YouTube filmpje downloaden

Stap 3: Kies een tool
Als de URL juist is krijg je een voorbeeld van de video te zien. Je kunt de video nu downloaden met een online downloader. Je leest hier meer over op deze pagina.

Video opslaan als MP4

YouTube: oneindig veel content

YouTube is een website waar iedereen filmpjes kan uploaden, bekijken en delen. YouTube is een perfect alternatief voor beginnende filmmakers, zangers en zangeressen. Een hoop nieuw talent werd bovendien op YouTube ontdekt. Denk bijvoorbeeld aan de Nederlandse zangeres Esmée Denters en de wereldberoemde Justin Bieber. De website werd in 2005 opgericht door Chad Curly, Steve Chen, en Jawed karim. YouTube is begonnen als datingsite. Gebruikers konden een filmpje van zichzelf uploaden om zo de perfecte match te vinden. Omdat er later te veel willekeurige video's werden geupload die niets met dating te maken hadden, hebben de makers besloten YouTube te veranderen in een video-community.

In het jaar 2006 werd YouTube verkozen tot website van het jaar. Het YouTube-kanaal met de meeste volgers is PewDiePie (47 miljoen volgers). De best bekeken video is die clip is Gangnam Style van de Koreaanse zanger Psy met 2.700 miljoen views!