Veel gestelde vragen (FAQ)

Heb je een vraag over Downloadvanyoutube.nl of loop je tegen een probleem aan? Op deze pagina hebben wij veel gestelde vragen voor jou op een rijtje gezet.

Wat is Downloadvanyoutube.nl?
Met onze website kun je filmpjes downloaden van YouTube en deze opslaan op je computer, tablet of smartphone voor offline gebruik.

Hoe werkt het?
Heel simpel: ga naar de homepagina en plak een YouTube-link in het tekstvak. Klik vervolgens op 'Download' en je bent klaar!

Wat heb ik nodig?
Downloadvanyoutube werkt met iedere internetbrowser op vrijwel alle apparaten. Probeer onze website op je PC, laptop, smartphone, tablet, Macbook, iPhone of Android-telefoon.

Hoe kan ik de video afspelen?
Een YouTube video is beschikbaar in verschillende formaten. Wij raden je aan om het filmpje in MP4 formaat te downloaden. Dit is het meest gangbare formaat en kan door vrijwel ieder apparaat worden afgespeeld. Let op: het is op een aantal smartphones (nog) niet mogelijk om een video op te slaan.

Welke video-formaten zijn er beschikbaar?
Veel video's zijn beschikbaar in de onderstaande formaten. Dit kan echter per video verschillen.
  • Mp4 (720p) - HD
  • Mp4 (360p) - SD
  • WebM (360p) - SD (voor browsers)
  • 3gp (180p) - SD (voor mobiele telefoons)
  • 3gp (144p) - SD (voor mobiele telefoons)

Welke programma kan ik gebruiken om een video af te spelen?
Wij raden je aan om VLC player te gebruiken. Dit is een gratis programma dat vrijwel elk formaat kan afspelen en beschikbaar is voor vrijwel ieder platform. Je kunt VLC hier downloaden.

Het downloaden van een video mislukt, hoe kan dat?
Controleer of het filmpje (nog) beschikbaar is op Youtube en check of je de juiste link hebt gebruikt. Probeer de pagina te herladen. In sommige gevallen is een video beschermd en kan deze niet gedownload worden, dit is bijvoorbeeld vaak het geval bij VEVO video's.